Size bir telefon kadar yakınız
0 507 685 53 53
Dil Seçin
trende
Dil Seçin
trende

İslami Düğün Organizasyonu | İstanbul Organizasyon Şirketi

06.11.2023
950 görüntülenme
İslami Düğün Organizasyonu | İstanbul Organizasyon Şirketi

 

İslami Düğün Organizasyonu
İslami Düğün Organizasyonu

İslami Düğün Organizasyon Fiyatları

İslami düğün organizasyonu; Düğünler herkesin en önemli merasimlerinden birisidir.  Özel günler, her zaman anıldığı ve üzerine uzun uzun konuşmalar ve yorumlar yapıldığı için, organizasyon aşaması epey bir uğraş ve dikkat ister. Evlilik; nişan ve söz adımı ile birlikte özel gün ve merasimlerin başlangıcı mesabesindedir. Bu yüzden organizasyon planları hakkında çok uzun zaman öncesinden düşünceler başlar ve fikirler oluşturulur.

İçindekiler

İslami Düğün Organizasyonu Çeşitleri

Herkesin yaşantısı bir değildir. Şahsa özel veya kültüre özel düşünce yapıları vardır. Sünnet düğünü organizasyonu da kültürel yapıyla bağlantılıdır. Bu yüzden düğün salonlarında kapsamlı olanlar ve birçok hazırlığa uyum sağlayanlar araştırılır ve seçilir. Yaşayış tarzı, düşünce yapısı ve içinde bulunulan kültür yapısı, merasimlerde kendisini gösterir. Bir düğünün yapılış çeşidi, düğün sahiplerinin düşünce yapısına işaret eder.

Şirketimiz Nokta Organizasyon sizlere; İslami düğün örnekleri, Dini düğün program akışı, Dini düğün organizasyonu, Sohbetli düğün organizasyonu, Müzikli ve müziksiz düğün organizasyonları, Semazenli düğün organizasyonu, Camide mevlütlü düğün, Dini nikah organizasyonu seçeneklerini müşterilerine sunarak içerisinden istediğini yada istediklerinizi seçmenize olanak sağlamaktadır.

İslami Düğün Tarzı

Kültür ve düşünce yapısı bakımından tercih edilen düğün merasimlerinden birisi de, İslami düğün organizasyonu ve hazırlıklarıdır. Diğer düğünlerden farklı birçok yönü vardır. Firma her tarza uygun bir hizmet verdiği gibi, İslami düğün tarzına da uygun  hizmet vermektedir. İslami düğün tarzına geçmeden önce, her düğünde öncelik sırası, düğün kurulum aşamasıdır. Düğünlerde ayarlanan düğün organizasyonu en çok önemsenen kısımdır.

Düğün Hazırlığında Öncelik Neye Verilir?

Düğünün tarzı ne olursa olsun öncelikle ayarlanması gereken kurulum aşamasıdır. Örneğin; masa sandalye kiralama, yemek organizasyonu, davetli sayısına göre malzeme ayarlanması gibi hazırlıklar her düğünde ortak yapılan hazırlıklardır. Açılış organizasyonu ise ayarlanmasıyla beraber, en büyük rahatlığın sağlandığı bölümdür.

İslami Düğünün Farklı Özellikleri

İslami düğün organizasyonu; İslam’ a uygun düğün planı ve yapısı, normal ve genel yapılan düğünlerden farklıdır. Açılışı, kurulumu, davetlilerin karşılanması, yemek ve servis tarzları, gelin ve damadın bulunduğu

İslami Gelin Damat

yerler, çalınan enstrümanlar, düğünün içeriği vb. birçok kısmı farklı bir şekilde ayarlanır ve yürütülür. İslami düğün modelleri gelin ve damadın giyiminden, davetlilerin tarzlarından da kendisini belli eder. Özellikle İslami düğünlerde diğerlerinden daha çok masa ve sandalyeye ihtiyaç vardır. Çünkü oyun ve dans gibi işlemler olmadığından, davetliler görüşme faslından sonra ayakta beklemez ve uygun bir yere oturur.

Salona Giriş Tarzı

İslami düğün organizasyonunda salona giriş tarzı iki türlüdür. Düğün sahiplerinin tercihine göre, gelin ve damat ilahi eşliğinde salona girer ve kimseyle görüşmeden tebessümle kendilerine ayrılan yere otururlar. Bir diğer tarz ise, gelin arkadaş ve akrabadan olan bayanların arasında salavat ve dua eşliğinde kendisine ayrılan koltuğa oturur. Yanında bulunan sandalyeler ise, yakın arkadaşları için oraya konulmuştur. Bu sırada damat ise arkadaşlarının veya akrabalarının eşliğinde insanlarla görüşerek ve hoş geldin dileklerini ileterek yavaşça ilerler ve sonunda kendisine ayrılan yere oturur.

Kadın- Erkek Bölümleri

İslami düğün organizasyonu faaliyetini diğerlerinden ayıran en önemli özelliklerden birisi de haremlik- selamlık denilen, kadın ve erkeklerin farklı bölümlerde oturmasıdır. Tabi buda tercihe bağlıdır. Kimisi kadın ve erkeğin aynı yerde fakat farklı masalarda oturmasına göre ayarlanır. Kimisi ise kadın ve erkek bölümlerini perde veya paravan aracılığı ile ayırır. Kimisi ise iki ayrı salon tutar. Bu salonlar üst üste veya yan yana olabilir. Salonun tarzına göre değişir. Bayanlar bu tarz düğünlerden daha çok hoşlanır. Çünkü  cinsleri ile beraber oldukları için, rahat hareket ederler ve istedikleri şekilde giyinebilirler.

İkram Tarzı

Genel düğünlerde yaş pasta, kurabiye, kek ve meyve suyu gibi ikramlar yapılırken, İslami tarzda olan düğünlerde ise genelde bütçeye uygun bir yemek ikramı hazırlanır. Genelde pilav üstü et veya tavuk ile ayran servisi yapılır. Servisi yapan kişiler bayan bölümünde bayanlar, erkekler bölümünde ise erkeklerdir. Fakat bazen sadece erkek görevliler veya sadece bayan görevliler de genel serviste bulunabilir. Bütçeye göre tavuklu bir menü seçilebilirken, etli bir menüde de seçilebilir.

Çalgı Tarzı

Düğünlerin en sevilen kısmı arkadaki fon müziklerdir. Konuşacak kimsesi olmayan davetliler veya uzaktan katılan yabancı birisi müzik eşliğinde eğlenerek katılabilir. İslami düğünün farklarından biriside, çalgı tarzıdır. Genelde ilahi gurubu ayarlanır. Veya arka plan da gurup davet edilmeksizin seçilen ilahiler veya fon müzikleri çalınabilir. Fon

Semazen

müzikleri genelde huzur verici ney müzikleri veya def müziklerinden seçilir.

Bazı kültürlerde semazen ve semah gösterileri de tercih edilebilir. Düğüne ayrı bir hava katan semazen gösterileri oldukça huzur vericidir. Bazen de daha sade bir tarz benimsenir ve davetlilerin bilgilendirilmesi için, bir görevli ilmi bir sohbet edebilir. Bu sohbette düğünün önemi, kültürel gelişimi, tarihsel süreci, eşlerin birbirine vermesi gereken değer vb konular seçilir.

Görevli, erkeklerin içerisinde bulunur ve mikrofon aracılığıyla kadınlara da sohbet ulaştırılır. Bazen görüntülü şekilde dinlenim sağlanır. İçerik İslami olmakla beraber her düğünde kültürel farklılıklar olabilir. Herkes hangi tarzdan hoşlanıyor ve hangi çeşidi huzur verici buluyorsa onu seçebilir.

Takı Merasimi

Düğünlerde en son yer verilen süreç, takı merasimidir. Bazen ayrı ayrı bulunan erkek ve kadınlar kendi bölümlerinde kendi aralarında takı merasimini yaparlar. Burada sesli veya görüntülü birliktelik sağlanır. Mesela; erkek tarafı sohbeti veya gösteriyi bitirdikten sonra ayrılan sürenin sonuna geldiklerinde, mikrofondan takı merasimine geçiş yapıldığı görevli kişi tarafından ilan edilir. Damat oturduğu yerde veya takı takanların rahatlıkla çıkış yapabileceği, izdiham olmayacağı çıkışa yakın bir yerde ayakta durur. Yakınları, arkadaşları ve akrabaları hediyesini veya takısını takarlar.

Mutluluk temennilerini iletirler ve hatıra kalacak resim çekildikten sonra ayrılırlar ve damat en son arkadaşlarıyla kalarak muhabbet eder veya bu aşamada eşinin yanına geçebilir. Bayan tarafında ise, erkeklerin takı merasimine geçmesiyle beraber takı törenine geçilir ve aynı şekilde gelin uygun bir yere geçer. Yanında yakınları bulunur ve takı, hediye veya tebrikler kabul edilerek davetliler vedalaşır. En son yakın akrabalar kalır ve gelin-damatla beraber resim çekinirler. Veya İslami düğünlerde takı merasimi şu şekilde de yapılabilir; düğün yemeği yendikten sonra takı merasimine geçileceği, görevli tarafından bildirilir.

Damat gelinin bulunduğu yere geçer. Yani takı merasimin de birliktelik sağlanır. Burada yan yana bulunan gelin ve damada takılan görevli tarafından bildirilir. Davetliler yakınlık derecesine göre sırayla gelir ve hediyelerini sunarlar. Aynı zamanda tebriklerini sunup, hayır dua da bulunduktan sonra ayrılırlar. En son bayanların kendi arasında çalgı çalarak oynadığı durumlar da olabilir. Kısaca, yaşayış tarzına ve tercihe göre seçim belirlenir ve uygulanır. Her isteğe uygun organizasyon hizmeti verilmektedir.

İslami Düğün Organizasyonu Resimleri